dinsdag 2 december 2008

Leerlingen onwikkelen eigen PHP-site voor klasgenoten

Twee leerlingen uit groep 8b hebben voor de groepen acht een speciale website ontwikkeld. Op deze website kunnen de leerlingen uit beide groepen zich registreren. Na registratie hebben ze toegang tot de site waar ze informatie kunnen vinden over het huiswerk, excursies en belangrijke nieuwsberichten die te maken hebben met school of groep. De site is zo gemaakt dat een leerling alleen de informatie en het huiswerk van zijn of haar eigen groep kan zien. Binnen de site kunnen leerlingen elkaar ook berichten sturen om zo aan elkaar bijvoorbeeld hulp te vragen bij het maken van huiswerk.
De site is sinds vandaag de gebruikers-testfase voor de leerlingen van groep 8b ingegaan. De makers willen de site de komende periode gaan uitbreiden met extra tools zoals een rekenmachine, werkwoordschema's etc.
Voor het gebruik van de site zijn met de groep duidelijke gedragsregels afgesproken. Zo mag bijvoorbeeld de optie om berichten naar elkaar te sturen niet gebruikt worden om gezellig met elkaar te kletsen maar alleen om aan elkaar hulp te vragen of te bieden. De leerkrachten van de groep staan als administrator geregistreerd en hebben op deze manier de mogelijkheid om berichten e.d op de site te monitoren en kunnen daar waar nodig is dingen aan te passen.
Zo zie je maar dat leerlingen vaak al verder zijn dan de gemiddelde leerkracht. Zijn de meeste leerkrachten bij ons bezig met het ontdekken van de basismogelijkheden van het Activeboard, komen sommige leerlingen al met eigen gemaakte sites in PHP en HTML-code.