dinsdag 3 maart 2009

Mission Impossible weer even bij elkaar

Zowel op de internetsite van de school als ook hier op het blog is te lezen dat ICT op de Tweemaster jaren geleden is gestart met twee enthousiaste leerkrachten die zagen dat de computer in de school de toekomst zou gaan worden. Alleen waren de condities waar toen mee gewerkt moest worden veel beperkter dan tegenwoordig om maar de zwijgen van de kennis die we alleen maar opgedaan hadden met de ZX-Spectrum en de Commodore 64. Wij zagen in deze begindagen snel in dat het doel wat we onszelf gesteld hadden waarschijnlijk onmogelijk zou zijn: een Missie Impossible. Hieruit ontstond als vanzelf de naam voor ons project: Mission Impossible met de computerruimte op school: het M.I.C. oftewel het Mission Impossile Centre. Na een aantal jaren besloot mijn collega van baan te veranderen en zette ik het werk van Mission Impossible op de Tweemaster voort.
Kort geleden ontmoette ik deze collega weer waarbij het gesprek al snel kwam op ICT en onderwijs. En wat blijkt, nog steeds dezelfde visie en doelen aangepast op deze tijd: ICT als verbetering, meerwaarde in en onderdeel van het onderwijs.
Nu wordt op 8 en 9 april in Utrecht de IPON 2009 het grootse Onderwijs & ICT congres en vakbeurs gehouden en hebben we besloten om samen naar dit congres toe te gaan. Dus voor even is het team van Mission Impossible weer actief.