donderdag 15 oktober 2009

Problemen met het netwerk in groep vier opgelost

Helaas was ik vorige week door ziekte niet in staat om het probleem zelf te bekijken. Dus vanmorgen om kwart voor acht de dag begonnen op het Regenboogpad waar groep vier het sinds vorige week zonder computers en dus ook zonder Activeboard moest doen.
De oorzaak van het probleem was snel gevonden. In de patchkast van de buurschool gaf de hub aan dat dit deel van het netwerk correct werkte. Alleen gaf de hub aan dat er geen verbinding naar buiten toe was. De aangesloten glasvezelmodule liet hetzelfde probleem zien. Wel power maar geen in- of uitgaande activiteiten. Na een telefoontje naar het bekabelingsbedrijf en de uitleg waar volgens mij de oorzaak zou moeten zitten, werd toegezegd dat er nog voor de vakantie mensen langs zouden komen.
En inderdaad belde 's middags de leerkracht van groep vier mij op met de mededeling dat de verbinding weer volledig hersteld was. Alleen weigerde de computer voor het Activeboard dienst. Dus toch nog even op de fiets gesprongen zodat ook dit probleem weer is opgelost.