donderdag 10 juni 2010

Laatste ICT-kring dit schooljaar

Vandaag vond de laatste ICT-kwaliteitskring (het overlegorgaan van alle ICT-ers van SKOL-PO) plaats.
Naast een presentatie van een medewerker van It's learning over het gelijknamige programma cq platform, hebben we gesproken over de meerwaarde en mogelijke implementatie van het programma in het onderwijs van de SKOL-scholen. Een werkgroep heeft hiervoor al onderzoek gedaan en zal binnenkort met een pilot starten.
Een tweede agendapunt van vandaag was het bespreken van mogelijke vormen van coaching van teamleden. Een van de leden gaf vanuit de opleiding Icoach een presentatie hoe hij het coachen in praktijk brengt.
Voor de Tweemaster bleek dat wij hier al behoorlijk ver in zijn. Denk maar aan de teamtrainingen van het afgelopen jaar en het coachingstraject voor het komende schooljaar.
Ook is er vandaag gesproken over de invulling en vormgeving van het overkoepelende beleid en begroting met betrekking op de hardware. Op veel scholen zijn een aantal jaren geleden op het zelfde moment computers, beamers en digitale schoolborden geleverd en dus moet er rekening gehouden worden dat komende jaren hardware vanwege uitval vervangen moet worden.Binnen de nieuwe begroting zal hiervoor ruimte gereserveerd moeten zijn om dan ook defecte systemen te kunnen vervangen. Een derde belangrijk punt van de dag betrof de positie en functie van de ICT-er binnen de school. Welke taken horen bij de ICT-er en welke niet. Tot waar loopt de verantwoording en welke taken horen thuis bij bijvoorbeeld directie, administratie, I.B., e.d. Op dit laatste punt zullen we op de eerste bijeenkomst in het nieuwe jaar dieper ingaan met als doel het bijstellen van de huidige taakomschrijving van de ICT-er.