maandag 14 februari 2011

Geen netwerk vandaag

Vanmorgen bleek bij aankomst op school dat het netwerk er helemaal uit lag. Geen computer die werkte, geen digibord wat te gebruiken was. In eerste instantie dachten we aan een gebrek aan ruimte op de partitie van de server waar ook het besturingssysteem op staat. Gezien de leeftijd van de server zou dit goed mogelijk zijn. Samen met de technische dienst gekeken of de partitie voldoende ruimte had en voor de zekerheid nog wat extra ruimte vrij gemaakt. Helaas bleek na de herstart het probleem hiermee niet opgelost te zijn. Na veel gepuzzel en veel telefonisch contact met de technische dienst van SKOOL kon het probleem toch niet gelokaliseerd worden. Vervelender nog, in de tussentijd hadden meer scholen zich gemeld met een gelijkwaardig probleem.
Dat het probleem serieus is blijkt wel omdat op dit moment de server nog steeds niet door de werkstations te benaderen is. Het ziet er naar uit dat dit dus zelfs nog enkele dagen kan gaan duren.

UPDATE 1 (08:00):
Vanmorgen startte het systeem op zonder verbinding maar dat bleek van korte duur. Al snel kwamen verbaasde geluiden:"We hebben weer verbinding.."

UPDATE 2 (13:00):
Helaas, stukje bij beetje komen toch nog wat problemen naar voren. Zo werkt in een aantal accounts Outlook niet meer, is Hotmail onbereikbaar en ontbreken bepaalde rechten voor bepaalde mapstructuren.