donderdag 18 augustus 2011

SKOOL laat zich niet makkelijk bijwerken.

Aan het begin van een schooljaar moeten er heel wat werkzaamheden aan het schoolsysteem SKOOL uitgevoerd worden. De leerlingen moeten in de nieuwe klassen geplaatst worden, nieuwe leerkrachten moeten worden aangemaakt en de juiste leerkracht moet aan de juiste groep gekoppeld worden. Normaal is dit eenvoudig en snel uit te voeren middels zogenaamde Edex-bestanden uit Esis. De juiste Edex-bestanden haal je uit Esis en importeer je in SKOOL.
Helaas liep dat vanmorgen anders. Na de import waren de accounts van enkele collega's verdwenen, ontbrak een klas en waren de leerkrachten niet aan de nieuwe groep gekoppeld. In eerste instantie denk je aan een import-fout in SKOOL of door mijzelf.
Na een tweede poging kreeg ik hetzelfde resultaat. Bij het controleren van de Edexbestanden bleek Esis de gegevens niet juist overgezet te hebben. Dus dan maar handmatig alle accounts gecontroleerd en aangepast daar waar nodig was. Een klus van 20 minuten groeide zo uit tot anderhalf uur. Maar nu staat iedereen wel weer op de juiste plaats en is het schoolsysteem SKOOL helemaal operationeel.