zaterdag 7 juni 2008

Netwerk Tweemaster: complex en vol

Gisteren een gesprek gehad met een van de bestuurders van de ICT-Kwaliteistkring van het SKOL over mogelijke uitbreiding van het aantal computers in de groepen.
In het gesprek werd duidelijk dat de Tweemaster over een complexer en veel groter netwerk beschikt de meeste andere basisscholen van het SKOL. De koppelingen via glasvezel, patchkasten van buurscholen en draadloze verbindingen tussen de diverse noodlokalen en de lokatie aan het Regenboogpad, zorgen voor de complexe infrastructuur. Men begreep waarom de Tweemaster de functie van de ICT-er mbt het onderhoud van het netwerk en de werkstations niet op wil geven.
In het gesprek kwam ook naar voren dat het netwerk op dit moment vol is en uitbreiding in de groepen niet meer mogelijk. In de groepen is gebrek aan voldoende outlet's en stroomvoorzieningen. In de Patchkasten hebben de Switchen nog maar enkele vrije aansluitingen. De bestuurder van de ICT-Kwaliteitskring zal in gesprek gaan met het Bovenschools Managment over de situatie en onderzoeken of er oplossingen te vinden zijn.

Geen opmerkingen: