donderdag 4 maart 2010

ICT-kring & De Digitale Sleutel

Vandaag vonden er twee overlegsituaties plaats voor mij als ICT-er. Als eerste de ICT-kwaliteitskring, het overlegorgaan van het S.k.o.l. waarbij alle ICT-ers van de Skol-scholen aanwezig zijn.
Binnen de kring is gekeken naar oa de nieuwe begrotingen en de mogelijkheden voor elke school binnen de school-specifieke begroting. Tevens is besproken hoe er vanaf nu omgegaan dient te worden met het repareren of vervangen van defecte hardware. Voor onze school levert dit direct een voordeel op. De reparatie of vervanging van de twee defecte laptops hoeven niet uit het schoolbudget betaald te worden maar kunnen vervangen worden door laptops welke op andere scholen vrij komen.
Een derde belangrijk onderwerp was hoe de bijeenkomsten van de ICT-kwaliteitskring ingevuld kunnen worden gaan worden met door de ICT-ers aangedragen onderwerpen waaronder bijvoorbeeld de komst van de Elektronische leeromgeving, de zogenaamde Elo.

Dezelfde middag vond de bijeenkomst van De Digitale Sleutel plaats. Deze bijeenkomst is bedoeld voor alle ICT-ers van alle Leidse scholen.
Hier werd onder meer besproken welke consequenties er zijn door de verandering van abonnementsvormen van de KPN, de ervaringen met Esis-webbased, de ontwikkelingen rond Het Palet van Leiden en het gebruik van de Elo.