zaterdag 13 maart 2010

Ipon 2010

Woensdag 10 en donderdag 11 maart vond in de Jaarbeurs in Utrecht de Ipon-beurs plaats. Ook dit jaar bezocht ik samen Vincent (mede oprichter van Mission Impossible en oud collega van de Tweemaster) de beurs. Het programma en de aanwezige stands zagen in het programmaoverzicht veelbelovend uit. Helaas vonden we beide de beurs dit jaar in vergelijking met het vorig jaar wat tegenvallen. Ik miste vooral de innovaties, de nieuwe technieken en mogelijkheden. De beurs leek vooral een beurs voor het aanprijzen van applicaties voor de Activeboarden en de Touchscreens.
De workshops en de lezingen brachten helaas ook niet wat we verwacht of gehoopt hadden. Tijdens een van de workshop was binnen een paar tellen het systeem overspannen en kon er niet meer gewerkt worden en de lezing over ICT en basisonderwijs leek interessant maar was door het slechte geluid van de sprekersinstallatie nauwelijks te volgen.
Het enige innovatieve wat voor ons de beurs te bieden had was een eerste ervaring met de Bètaversie van het nieuwe Skool-platform. De stand van Skool had haar zaken goed voor elkaar. De informatie was duidelijk, de systemen werkten allemaal en hun innovatie was echt een verbetering van het bestaande. Misschien was het mede hierom dat Skool dit jaar de winnaar was van de Iponbeurs-award.