vrijdag 30 mei 2008

Klassetv, leuk maar kostbaar

Gisteren heb ik de netwerkbijeenkomst van De Digitale Sleutel bijgewoond. Tijdens deze bijeenkomst presenteerde een tweetal medewerkers van Klassetv hun product. Klassetv is meer dan alleen een database met videomateriaal geschikt voor het basisonderwijs. Klassetv zoekt passend beeldmateriaal bij bestaande methoden. Daarnaast ontwikkelen ze lesmateriaal als aanvulling op de aangeboden videobeelden of produceren eigen beeldmateriaal indien er over een onderwerp geen materiaal aanwezig is. Klassetv geeft de garantie dat al het aangeboden materiaal geschikt is voor de betreffende doelgroep.
Het klinkt allemaal heel mooi en vooral bruikbaar. Maar er zit helaas ook een prijskaartje aan. Per leerling kost Klassetv €0,19 per maand. Een licentie moet voor de hele school afgesloten worden. Voor onze school is dat dus per jaar rond de € 1.000,00 euro. Dit bedrag weegt niet op tegen het gebruik door de school. Waarschijnlijk zullen alleen in eerste instantie de groepen met een Activebord sporadisch gebruik maken van Klassetv. De school moet voor alle groepen betalen terwijl nog geen vierde deel gebruik zal maken van Klassetv.

Aangezien meerdere scholen dit als bezwaar aangeven, heeft De Digitale Sleutel toegezegd te gaan onderzoeken of er andere mogelijkheden zijn om toch gebruik te kunnen gaan maken van Klassetv.