woensdag 28 mei 2008

Wifi enabled handheld multimedia devices

Kennisnet zet in 2008 stevig in op het thema innovatie door op verschillende flanken innovaties te initiëren in het onderwijs die opgepakt en toegepast worden door innovatieve onderwijsinstellingen, marktpartijen en semi-publieke organisaties.
Vrijdag 30 mei zal ik deelnemen aan een bijeenkomst, georganiseerd door Kennisnet, die toegespitst is op de innovatieve toepassing van nieuwe technologie en -trends in specifieke onderwijssituaties.

In toenemende mate worden Wifi enabled handheld multimedia devices (zoals gameconsoles, PDA, laptop, tablet pc en Ipod) gebruikt voor uiteenlopende toepassingen. De ontwikkeling van mobiel internet en draadloze netwerken gaan ongetwijfeld een grote invloed hebben op de manier waarop in de toekomst met elkaar gecommuniceerd zal worden en hoe men gebruik zal gaan maken van informatiebronnen, ook binnen onderwijsinstellingen. Tijdens de bijeenkomst zal een verkenning plaatsvinden rond het thema Wifi enabled handheld multimedia devices in het basisonderwijs. Er wordt onder andere gekeken naar:

-Toepassingsmogelijkheden van Wifi enabled handheld multimedia devices in het basisonderwijs

-Intuïtieve en unieke interfaces op Wifi gebaseerde devices


Naast brainstormsessies zal de bijeenkomst gericht zijn op een specifieke casus.
De toepassingsmogelijkheden van de Ipod Touch in het basisonderwijs zal verkend worden. Tijdens de netwerkbijeenkomst zullen de deelnemers concepten ontwikkelen rond innovatieve toepassingen van Wifi enabled handheld multimedia devices om te komen tot potentiële oplossingen voor onderwijsvraagstukken in het
basisonderwijs.